Szarvasmarha

Probléma

A hőstressz jelentős kockázatot jelent a tehenek számára. A hőmérséklet emelkedése olyan problémákat okozhat, mint a csökkenő takarmányfelvétel és a reproduktív stressz. A Ditusz kft. AGRO párahűtő rendszerei a hőterhelést úgy kezelik, hogy mérséklik a hőmérsékletet beltéri és kültéri tejelő környezetekben egyaránt. A tartós és hatékony párahűtő rendszerek a környezeti paraméterek szabályozásának segítségével lehetővé teszik a tehenek hatékony hűtését a tejüzemekben.

A tejelő tehenek rendkívül érzékenyek a hőterhelésre és rendkívül érzékenyen reagálnak környezetükre. A szarvasmarhák egészségének megőrzése melegebb időszakában komoly kihívássá válhat. Amint a tehén maghőmérséklete túl magas vagy túl hirtelen emelkedni kezd, az negatív élettani hatások gyorsan megnyilvánulhatnak. Ez problémákat okozhat a hús gyarapodásban, szaporodásban, a tej minőségében és mennyiségében valamint számtalan egyéb egészségügyi területen.

A tehenek hűtésére számos módszer létezik. Azonban olyan technológiák vagy stratégiák kiválasztása, amelyek hatékonyak és mégis hatékonyan hűthetik le a nagy területeket, kihívást jelenthet. Az nagynyomású párahűtés bizonyítottan az egyik leghatékonyabb és legeredményesebb folyamat a klimatikusan szabályozott környezet kialakításában, különösen az érzékeny állatok, például a szarvasmarhák számára.

Hőmérséklet kontrol

Megfelelő légcsere

Rovarűzés

Megoldás

A nagynyomású párásító rendszerek és a párásító ventilátorok a vizet a csepegésgátlóval ellátott fúvókák nyílásain keresztül porlasztják ki. Ezek a mikroszkópikus vízrészecskék felveszik a levegőben lévő energiát (hőt). Amint az egyes vízrészecskék elpárolognak, jelentős, akár 6-10 fokos hőmérséklet csökkenés is elérhető.

Nem minden állattartó létesítmény vagy helyzet azonos, ezért minden projekt egyedi tervezést igényel a legjobb hűtési környezet biztosítása érdekében. Önnel együttműködve a leghatékonyabb párahűtési rendszert alakítjuk ki, amely megfelel az Ön igényeinek. A hűvös, száraz és kényelmes környezet fenntartása érdekében technológiánk a köd folyamatos és egyenletes eloszlatásával éri el.

Előnyök


+ Alacsonyabb maghőmérséklet

+ Magasabb tejhozam, kevesebb elapadás

+ Jobb étvágy, magasabb húshozam

+ Tisztább levegő, kevesebb fertőzés és kórokozó

+ Kevesebb rovar, nyugodtabb állomány

+ Kevesebb hőstressz okozta elhullás

Érdeklődjön kollégánknál!

Esettanulmány:

Paksi Dunamenti Zrt. : Domokos Tamás, igazgatósági tag, Állattenyésztés