Távfelügyelet, monitoring

Automatizált működés, valós idejű adatmegjelenítés

A korszerű termelési környezetekben elvárás, hogy gondozás mentesen, automatizáltan, a lehető legkevesebb emberi erőforrás használatával legyenek üzemeltethetőek az egyes technológiai komponensek.
Ennek következménye, hogy komplex termelési rendszereket is csak néhány szakember felügyel.

Nagyobb méretű csarnokok esetén az üzemeltetést végzők számára fizikai képtelenség naponta akár többször is bejárni és ellenőrizni, hogy a párásításhoz vagy párahűtéshez szükséges termelési paraméterek megfelelőek és minden az elvárások szerint működik.

Valós idejű információk

Teljesítmény monitoring

Termelési adatok mentése

Öndiagnosztika, riasztások, távoli beavatkozás lehetősége

Ügyfeleink gyártócsarnokaiban rendszereink akár több tucat helyen is mérik az egyes környezeti paramétereket ( pl. hőmérséklet, páratartalom stb.), ami alapján az előre megadott peremfeltételek mentén a kívánt beavatkozások automatikusan végrehajtásra kerülnek.

A szabályozáshoz használt mért értékek a DITUSZ Kft által telepített adatgyűjtő rendszeren keresztül periódikusan felkerülnek egy adatfeldolgozó szerverre. A szerveren gyűjtött és feldolgozott adatok alapján a szükséges értékek egy webes felületen keresztül folyamatosan megjelenítésre kerülnek. Egy monitoring alkalmazássegítségével az egyes mérési adatokra beállíthatóak különböző riasztási küszöbértékek, riasztási címek, és riasztási profilok is.

A rendszer használatához csak egy böngésző és Internet elérés szükséges. Rendszereink bizonyos fő elemeire vonatkozóan mesterséges intelligens alapú meghibásodás előrejelző algoritmusokkal is rendelkeznek. Ez nagyban segíti az üzembiztonság, karbantartás igény a tervezhetőségét, végső soron pedig a termelés folytonosságának fenntarthatóságát.

A valós idejű grafikus monitoring és fejlett riasztási protokollok mellet berendezéseink képesek bizonyos szintű öndiagnosztikai és incidens előrejelzésekre is.

Előnyök :

+ Valós idejű technológiai értékek grafikus megjelenítése
+ Határérték figyelés
+ Működési teljesítmény monitoring
+ Zóna szintű státuszkijelzés
+ Távoli beavatkozás lehetősége
+ Preventív maintenance
+ Esedékes karbantartási feladatok jelzése

Érdeklődjön kollégánknál!