Állattenyésztés

Az állattartás területén a tenyésztők minden nyáron szembesülnek a hősokk okozta problémákkal:

- az állatok táplálékbevitele jelentősen csökken, lelassul a súlygyarapodás,
- csökken a tejhozam,
- csökken a tojáshozam,
- növekszik a megbetegedések és az elhullás aránya.

A fentiek jelentős veszteségeket okoznak a termelőknek. Az istállók direkt porlasztásos párahűtése kiválóan megoldja ezeket a problémákat.

A technológia alkalmazása az állatokra vonatkozóan semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelent.

Hőmérséklet kontroll

Friss levegő

Rovarűzés

Állattenyésztés alkalmazási terület PDF letöltése

Szárnyasok

A hőstressz egyre nagyobb problémát jelent a baromfi neveldékben. A legforróbb nyári napokon a meglévő szellőzőrendszerek sokszor küzdenek az elhullás megelőzésével . A magas környezeti hőmérséklet kedvezőtlen hatással lehet a baromfi teljesítményére. Gyengébb növekedési sebességhez, tojás hozam csökkenéshez, szélsőséges esetben pedig elhulláshoz is vezethet.

Szarvasmarha

A hőstressz jelentős kockázatot jelent a tehenek számára. A hőmérséklet emelkedése olyan problémákat okozhat, mint a csökkenő takarmányfelvétel és a reproduktív stressz. A Ditusz kft. AGRO párahűtő rendszerei a hőterhelést úgy kezelik, hogy mérséklik a hőmérsékletet beltéri és kültéri tejelő környezetekben egyaránt. A tartós és hatékony párahűtő rendszerek a környezeti paraméterek szabályozásának segítségével lehetővé teszik a tehenek hatékony hűtését a tejüzemekben.

Sertés

A sertéstenyésztési iparban a párahűtő rendszerek növelik a hússertések és vemhes kocák étvágyát, javítják a szoptatás minőségét a laktáció alatt. Ez megnöveli az alom súlyát az elválasztáskor, növeli a jövőbeni almok méretét, és lehetővé teszi a kocák gyorsabb regenerálódását is. A nagynyomású párásítás által biztosított hűvös körülmények javítják a termékenységet is, a kanoknál a sperma minőségét, a kocáknál pedig jelentősen csökkentik a meddőséget.

Érdeklődjön kollégánknál!