Vízkezelés

Vízkezelés

A hatékony párásítás és párahűtés elengedhetetlen feltétele a megfelelő vízminőség biztosítása. A helyi adottságok és a rendelkezésre álló víz minősége határozza meg, hogy milyen mértékű további tisztításra van szükség a kiporlasztáshoz. Elkerülendő a lebegő szennyezőanyagok, túl magas oldott szárazanyag tartalom, a nem kívánatos vegyi hatás és összetétel rendszerbe kerülése és kifújása.

A rendszer víztermelési folyamata, csak úgy, mint a részegységek mellékműveletei, automatikus működésű. Időszakos beavatkozást, kezelést csak a rendszer indítása, illetve állítása, valamint az üzemeltetéshez szükséges vegyszerek (pl. regeneráló só) előkészítése igényel.

Egyedi tervezés

Környezetbarát megoldás

Gazdaságos üzemeltetés

Megoldás

A technológiai vízkezelés célja, hogy a rendelkezésre álló nyersvízből, vagy az üzemi technológiából visszaforgatott „használt” vízből egy meghatározott minőségű ipari vizet állítson elő.

A technológiai vizek minőségi elvárásai szerte ágazók és a kezelésük is ennek megfelelően sokszínű. A vízkezelés folyamata általában a lebegő anyagok és/vagy a vas-mangán tartalom eltávolításával kezdődik.

A második lépésben az előszűrt víz sótartalmának megváltoztatása (lágyítás), vagy csökkentése történik. A sótartalom eltávolításának igénye változó az u.n. részleges sótalanítástól a nagytisztaságú (gyakorlatilag teljesen sómentes) vízminőségig. Az alkalmazott sóeltávolítási technológiák ioncserés és membránszeparációs eljárásokra épülnek, gyakran kiegészítő megoldásokkal kombinálva, mint pl. a membrángáztalanítás, elektrodeionizálás, stb.

A párásító rendszereinkheza szükséges tisztított vizet technológiai stratégiai partnerünk, magyarország vezető vízkezelés szállítója a Hidrofilt Kft. gyártja és telepíti.

Érdeklődjön kollégánknál!

Kapcsolódó tartalom: