Technológiai párásítás

Probléma

Az iparban sok technológiai folyamat adott páratartalom szintet igényel. A festékek, ragasztók használatánál a gyártó előírja a minimum és maximum páratartalmat, amit szigorúan be kell tartani, egyébként az előállított termékek minősége nem lesz megfelelő.

Télen a levegő tipikusan sokkal szárazabb, mint nyáron. A hideg levegő nem képes nagyobb mennyiségű vizet tárolni, mert az csapadék formájában gyorsan kicsapódik. Amint a beszívott hideg és száraz (de magas relatív páratartalmú) levegőt zárt térben felmelegítjük, a relatív páratartalom nagymértékben lecsökken. Akár 2-10%-ra is csökkenhet. Ez rendkívül alacsony, ami többféle technológiai problémát és gondot okozhat.

A nyomda iparban a papír nedvességtartalma száraz levegőben lecsökken, a lapok elektrosztatikusan feltöltődnek, „tapadnak” könnyebben szakadnak, a festék terülése és száradási ideje nem lesz megfelelő. Az elektronika iparban az alacsony relatív páratartalom esetén megnő az elektrosztatikus kisülések veszélye, mely az áramköröket károsíthatja (ESD védelem).

Szabályozott páratartalom

Folyamatos légcsere

Cseppmentes üzemelés

Megoldás

A Ditusz Kft. Di-MistAir® HC márkanéven gyártott direkt porlasztásos párásító rendszereivel, professzionálisan és könnyen és energiahatékonyan lehet szabályozni zárt terek relatív páratartalmát, hogy a környezet a különböző elvárásoknak megfeleljen. Saját fejlesztésű szabályozó berendezéseink kombinálva távfelügyeleti és monitoring megoldásainkkal.

Emellett ha a folyamatok működtetése, vagy a gyártás port generál (faipar, fémipar, stb.) a port párásítással lehet leülepíteni, csökkentve ezzel a lebegő por mennyiségét.

Előnyök :

+ Kontrollált páratartalom
+ Technológiai előírások betarthatósága

+ Tisztább levegő
+ Por, szag, kérosanyag megkötés

Érdeklődjön kollégánknál!

Kapcsolódó tartalom:

Referenciák: