Szárnyasok

Probléma

A hőstressz egyre nagyobb problémát jelent a baromfi neveldékben. A legforróbb nyári napokon a meglévő szellőzőrendszerek sokszor küzdenek az elhullás megelőzésével . A magas környezeti hőmérséklet kedvezőtlen hatással lehet a baromfi teljesítményére. Gyengébb növekedési sebességhez, tojás hozam csökkenéshez, szélsőséges esetben pedig elhulláshoz is vezethet.

A legtöbb szárnyas testhőmérsékletének nagyon közel kell maradnia a 41 C-hoz, ha ezt meghaladja a madár elpusztulhat. Magyarországon is egyre rendszeresebben fordulnak elő 30 ° C-nál tartósan magasabb kültéri hőmérsékletek. Ha a baromfiházakban a levegő hőmérséklete eléri ezt a szintet, a madarakat jelentős hőstressz érheti, ezért folyamatosan ellenőrizni kell.

Az állattartónak érdemes tisztában lennie a madarak viselkedésével, és meg kell keresnie a szorongás jeleit, például a lihegést. 
Szerencsére létezik hatékony módszer a hőstressz kockázatának csökkentésére. A baromfitenyésztők számára a párahűtés drámai módon csökkenti a halálozási arányt. A hőstressztől megkímélt szárnyasok tovább esznek és növekednek, a tojók több és jobb minőségű tojást raknak.

Kontrollált hőmérséklet

Hatékony légcsere

Vizezés mentes párásítás és hűtés

Megoldás

A párahűtés tehát fontos és hatékony módszer, de nem szabad elfeledkezni a folyamatos hűvös levegő biztosítása mellett a meleg levegő elszállításáról sem. Ezért AGRO párahűtő rendszereinket minden esetben az adott terület sajátosságainak megfelelően méretezett ventilátorokkal és azokra szerelt páragyűrűvel látjuk el.

A nagynyomású baromfi párásító ventilátorok apró vízcseppeket eredményeznek, amelyek azonnal elpárolognak. Ezek a pára cseppek szó szerint hozzákapcsolódnak a levegőben lévő szagokhoz és részecskékhez, hatékonyan megkötve a szagokat és a port. Ez előnyt jelent a madaraknak, valamint a létesítmény dolgozóinak is. Továbbá a rovarok nem szeretnek a ködben repülni, ezért ezeket a a baromfi kártevőket is hatékonyan távol tartja.

Nem minden állattartó létesítmény vagy helyzet azonos, ezért minden projekt egyedi tervezést igényel a legjobb hűtési környezet biztosítása érdekében. Önnel együttműködve a leghatékonyabb párahűtési rendszert alakítjuk ki, amely megfelel az Ön igényeinek. A hűvös, száraz és kényelmes környezet fenntartása érdekében technológiánk a köd folyamatos és egyenletes eloszlatásával éri el.

Előnyök :

+ Száraz, hűvös és kényelmes környezet állatai számára

+ Tisztább levegő, kellemetlen szagok elkerülése

+ Legyek és más rovarok távoltartásával kevesebb irritáció

+ Jobb étvágy és gyorsabb növekedés

+ Betegségekre való fogékonyság csökkenése

Érdeklődjön kollégánknál!